Vindal

Tilbake til start
Tilbake til meny for lokalhistorie
Tilbake til meny for krigsminner
Tilbake til meny for historiske steder


Det er ikke tillatt å kopiere bilder og annet stoff til annet bruk uten tillatelse. Kontakt epost post@slektsdata.no eller mobil 975 16 660. Kilde skal alltid oppgis. Copyright ©

 

Foto fra 1956.

 Fjellanlegg og bunkere.Fjellanleggets inngang er lett synlig vest for Industriveien 10 på Vesterøya. Ble brukt av Sivilforsvaret etter krigen.

 

Bunkeren er vanskelig å få øye på. Beliggende ned til jordet syd for Vindalblokkene, og sydvest for gården. Rett øst for Vindalsvingen 2 og 4 ned mot jordet.<

Bildet sett fra øst er tatt 01.12.12. Foto: BMO

Bildet sett fra øst er tatt 01.12.12. Foto: BMO

 

http://www.kystfort.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=1131&start=60
Bilder (hvis du er medlem) v/ Yngvar 11.04.2009.

"Fant en ny bunker og en "Tobruk" i dag. Den er ny for meg. Kjør utover Vesterøyveien, og når du passerer Industriveien ser du over et jorde. I skogkanten der ligger en stor bunker med to skyteskår som dekker Vesterøyaveien. Bunkerne har de karakteristiske kisteformeden dørene som finnes i Vestfold og Telemark. To rom med buet tak, og et skyteskår i hvert rom. Ett eller to rom bak disse også. Inngangen er blokkert.
Litt syd for denne bunkeren ligger en "Tobruk" maskingeværstilling. Inngangen er blokkert av stein mens hullet er dekket av en pall. Stillingen er full av vann. Det som forundrer meg hver gang jeg kommer over en slik stilling er at diameteren på hullet varierer så mye. Denne har et stort hull. Disse stillingene, hadde vel også behov for en mannskapsbunker, så jeg skal snakke med bonden som har disse på sin eiendom om han vet om flere i nærheten.
Mbh
Yngvar"


http://www.kystfort.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=1131&start=60

"Rett i bakkant av den bunkeren du har tatt bilde av så er det en rett fjellvegg. I denne er det to dører ca. 20m fra hverandre. Merkelig at du ikke la merke til dem når du var der da. Det må ha vært en traumatisk opplevelse den jordevandringen i og med at du ikke så dette. Tips.. Kjør bilen nesten helt inn til bunkeren neste gang da det er parkeringsplass rett før du kommer til denne (ved Vindalsvingen 12). Var inne i denne for endel år tilbake når jeg tenker meg om. Det er et større rom inne i fjellet som går fra den ene døren til den andre. Av tysk herkomst var det vel bare det vanlige vannmagasinet som stod igjen. Brukt som Alarmplass av Sivilforsvaret (tror jeg det må være) etter krigen. Uvisst hvor lenge.

Even H. 15.04.2009"